Gjutna pål-hattar och felvänd grund

Var och kikade på framstegen med grunden. Noterade dock att avloppen var lagda på fel långsida av huset. Frågade grundkillen om det var meningen och att man drog rören tvärs över till anslutningspunkten i huset. Han såg lite förvånad ut och svarade ”nej, hur menar du?”. Jag påpekade att badrum och kök ska ligga på den andra långsidan. Med stor osäkerhet i rösten frågade han på svengelska hans lettiska kollega: ”where should badrummet be!?” Varpå han svarade ”on this side”. När jag visade ritningar över husets tänkta placering (180 grader roterat) blev det lite tryckt stämning. De har tänkt omkastat hela tiden, även vid pålningen.

Efter ett antal samtal, besök av grundentreprenörens högsta chef som även han ringde en del samtal kom vi fram till att inspektionsluckan kan placeras på motsatt sida och att det endast behöver kompletteras med en påle och gjutning av hatt. Som tur var är grunden symmetrisk och pålarna som förstärker grunden är alla av samma dimension. 

Avlopp på rätt sida, tittar man noga ser man spåren där de låg när jag kom ut.

Alf spanar in grävmaskinen ”in action”

Dräneringsrör samt rör för stuprörsvatten på plats

2 reaktioner på ”Gjutna pål-hattar och felvänd grund”

  1. Vad tokigt hoppa det löser sig. Vi kommer påbörja vår grund om några veckor. Vi har också beställt ett villa huskvarna, men i Örebro

    1. Ja lite tokigt men skönt att det ej hade någon större betydelse. Kan tipsa om att ge ritningar i pappersformat till arbetarna på ”fältet” om dom inte får det av sin chef. Kan vara bra att stämma av med dem hur man tänkt placering, entré-sida m.m.

      Vad trevligt, vad har ni för leveransdatum?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.